Carlos Marin

Imię : Carlos
Nazwisko: Marin
Przydomki,zdrobnienia: Carlito
Narodowość : Hiszpan
Urodził się: 13.10.1968 – Rüsselsheim,Niemcy – dorastał w Mörfelden-Walldorf (Hesja) i w Madrycie
Oczy: piwne
Włosy: ciemne, faliste
Wzrost: 178
Cechy szczególne: szeroki uśmiech, “bohaterska” postawa, charakterystyczna fryzura
Głos: baryton z”…mentalnością tenora…”,”…najgłośniejszy w Il Divo…” (David), “…z jego gardła wydobywają się tylko czyste dżwięki…”(Urs)
Rodzeństwo: siostra
Języki: hiszpański, angielski,niemiecki, włoski – podstawy
Słucha: Tom Jones, Mario Lanza
Rodzina: Ślub – czerwiec 2006 z Geraldine Larrosa….rozwód luty 2009….
Instrument: pianinoSłucha: Elvis Presley, Tom Jones, QueenHobby: sport, kobiety:)
Wpływy: Mario Lanza, Tom Jones…
Edukacja i kariera muzyczna:
*8 lat – debiutancki album “The Little Caruso”
*10 lat – drugi album “Mijn Lieve Mama” równocześnie rozpoczyna naukę solfeżu i gry na pianinie. Przez kilka lat mieszka w Holandii gdzie jest znany jako – Carlos, mały Caruso.
*12 lat – 28 lat wraz z rodzicami przeprowadza się do Madrytu. *Bierze udział w wielu konkursach muzycznych, w których zostaje wysoko nagrodzony.
*Pobiera lekcje śpiewu u Alfreda Krausa, Montserrat Caballé and Jaumea Aragalla.
*Od 1993 roku śpiewa w musicalach :
“Nędznicy”
“Piękna i Bestia”
“Grease”
“Człowiek z La Manchy”
*dołącza do produkcji “Broadway Magic” i “Piotusia Pana”
*śpiewa w animowanym filmie “The Nightmare before Christmas”
*jest głosem śpiewającego księcia w hiszpańskiej wersji Disney’owskiego “Kopciuszka”
..
*tuż przed Il Divo śpiewa w operach:
“Traviata”
“Cyrulik Sewilski”
“Cyganeria”
“Łucja z Lammermoor”
“Madame Butterfly”
“Figaro”
*ponadto śpiewa w zarzuelach (hiszpańskich operetkach)
Razem z Geraldine Dyskografia:
Little Caruso – solo 1976
Mijn Lieve Mama (My Dear Mother) – solo 1978
Jekyll & Hyde, The Musical: Promo 2000
jako Il Divo
Il Divo 2004
Ancora 2005
The Christmas Collection 2005
Voices from the FIFA World Cup 2006
Siempre 2006
The Promise 2008
Wicked Game in 2011
The Greatest Hits2012
DVDs are Mama in 2005
Encore in 2005,
Live at the Greek Theatre in 2006,
Live at the Coliseum in 2008,
An Evening with Il Divo – Live In Barcelona in 2009,
Live in London in 2011.
Powiedzenia, cytaty : “…Muzyka jest to coś, z czym się urodziłem…”
“…Mam taką umiejętność/technikę głosową, że mogę śpiewać pop lub operę kiedy zechcę…”
“Moi idole to Mario Lanza i Tom Jones, można powiedzieć, że całe życie przygotowywałem się do Il Divo…”
* – po dołączeniu do projektu Il Divo “…To było wyzwanie dla mojego ego, śpiewać z innymi bardzo dobrymi artystami…cieszę się, że to zrobiłem (Carlos miał poważne wątpliwości co do projektu – przyp.), to cudowne doświadczenie.Śpiewając w zespole dużo się uczysz, czujesz tę moc…”
“…w tym biznesie możesz bardzo łatwo i odnieść sukces i potem stracić popularność. Nigdy nie wiesz…
Plany:…śpiewać, zostać managerem Il Divo…???

Fan Carlosa to Cutie

Żródła: http://shagtree.com/relationships/dating-history/carlos-marin
                            http://www.ildivo.com/uk/home

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s